Thursday , April 18 2024

Glass Animals – How To Be A Human Being

Review Overview

Betyg - 7

7

Tungt gung med djup från Oxfordgruppen.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Caroline / Universal.
Skivbolag: Caroline / Universal.

Glass Animals kommer från staden Oxford. Kanske mest förknippad med ett världskänt universitet som sedan evigheters evigheter har satt staden på kartan. Som tur är för inte Glass Animals nya album varken tankarna till föreläsningar om det viktorianska England eller välansade rabatter på campusområdet.

Soundet är spännande. Till toner av elektronisk indiepop och beats på stadig R&B-grund lotsar Glass Animals oss genom texter bestående till stor del av sex, droger och rocknroll. ”Baby don’t go, I’ll stop breathing coke”, lyder exempelvis de första raderna i låten ”Cane Shuga”. På något sätt finns även ett form av djup i musiken. Inte det där poetiska djupet som pretentiösa Dylan-fans talar om, utan ett djup som gör att man dras in i musiken, något oklart vad det är men det uppskattas.

Det låter bra och det är ett godkänt andra album som Glass Animals släpper från sig. Lite lagom blandning mellan tungt gung och ibland något barnförbjudna texter.

Om Ernst Adamsson Borg