Wednesday , February 21 2024
Way Out West 2016

Way Out West – Här är lördagens höjdpukter

Tiden går fort och vi är framme vid Way Out Wests avslutningsdag. Kanske har man sparat det bästa till sist när artister som Massive Attack och SIA äntrar de största scenerna. 

Idag har alla ni som inte har ett armband till Way Out West och givetvis alla ni som har chansen att ladda era slitna batterier på Oceanens innergård. Där bjuder Birds Records på akustiska liveakter. På scen står bland annat H.M. Hammarin och MS Henrik. Självklart FRI ENTRÉ!

Inne på området finns några spännande eftermiddagsspelningar för den som orkar vara där i tid. Amason-sångerskan Amanda Bergman kl: 12:30 på Höjden, Ane Brun på Flamingo kl: 15:10 och bandet som spelade den där fruktansvärda dagen i Paris för snart ett år sedan, Eagles of Death Metal kl: 14:00 på Azalea.

Nu till kvällen och nattens spelningar. 

Jamie XX
18:45 – Azalea 

Engelske DJ:n Jamie Smith, mer känd som Jamie XX, kommer att bjuda på något alldeles speciellt på Azalea. Nu ska bara vädrets makter vara på hans och vår sida.

Kenton Slash Demon
18:30 – Dungen 

Denna danska technogrupp har hållit på ett tag utan att få det riktigt stora genombrottet, så kanske dags att ge dem chansen nu.

MASSIVE ATTACK & YOUNG FATHERS
21:40 – Azalea 

Massive Attack är idag en duo och består av Robert “3D” del Naja och Grant “Daddy G” Marshall. Själva kallar de sin musik för “The Bristol sound”, men deras musik fick en egen genre kallad triphop som de flesta är bekanta med idag. En av deras största framgångar är låten “Unfinished Sympathy” (1991) och “Teardrop” (1998).

SIA
23:00 – Flamingo

Den nu 40-åriga australiska världsstjärnan har en lång karriär bakom sig, men har senaste åren fått rejäl skjuts på sin solokarriär. Tidigare har vi hört henne som sångerska på låtar med Zero 7 och David Guetta.

SLEAFORD MODS
00:00 Gothenburgs Studios, Studio 1

Detta är nog dagens måstespelning. För dessa superhyllade engelska postpunkare räcker det med en dator, en öl och otroligt karismatisk sångare.

NIKI AND THE DOVE
01:45 – Pusterivk, Stora

Danna synthpopduo startades i Stockholm 2012 av Malin Dahlström och producenten Gustaf Karlöf. Malin har ett ursprung i Göteborgsgruppen Midaircondo och hade tidigare också tillsammans med Gustaf bandet The Dora Steins. Deras framgångar med Niki And The Dove har väl inte undgått någon. Kom i tid!

 

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Devo

Devo klara för Way Out West

Devo har förvirrat i princip alla i 50 år nu. Genier, dårar, provokatörer – bandet …