Ellie Goulding, wow 15 - Foto: Annika Berglund

Idag rivstartar Way Out West 2016 – Zero guidar dig rätt under torsdagen.

Way Out West 2016 är igång och de rivstartar med flera av festivalens toppbokningar redan första dagen, så det gäller att vara på plats i tid. Zero guidar dig till rätt scener under torsdagen, häng med! 

M83
16:25 – Flamingo

Nu är det verkligen ett måste att vara på plats. Franska M83 är ett elektroniskt band bestående av Anthony Gonzalez och Morgan Kibby. Superhiten ”Midnight City” är kanske en av de bästa låtarna som gjorts på 10-talet. Missa inte!

CHVRCHES
17:40 – Azalea

Skottska synthpoparna med karismatiska sångerskan Lauren Mayberry vid micken är kanske Way Out West starkaste bokning enligt Zero Magazine. Debutskivan The Bones of What You Believe fick 10 av 10 i Zero och uppföljaren Every Open Eye från i fjol 9 av 10. Every Open Eye nådde en fjärde plats på den engelska albumlistan. Way Out West-spelningen är den första i Göteborg och ska ni se dem, se dem nu!

THE LIBERTINES
20:00 – Azalea

Det kultförklarade engelska bandet med skandalomsusade Pete Doherty som en av medlemmarna kommer vara en häftig upplevelse för dem som var för unga när det begav sig.

ADAM OLENIUS
Höjden – 21:00

Med bandet Shout Out Louds har Adam Olenius gjort succé både i Sverige och utomlands. Nu står han på egna ben men vi kan säkert räkna med någon låt från gamla tider. En Zero-favorit genom alla år, tyvärr krockar det lite med Morrissey men några låtar hinner du se!

MORRISSEY
Flamingo – 21:15

Den tidigare The Smiths-sångaren och veganen Morrissey behöver ingen närmare beskrivning. Gissa om det kommer bli allsång, mannen måste vara den gemensamma länken för samtliga Way Out West-besökare. Ni har väl inte missat hans nya 8-bitars spel som lanserades i veckan. Spela det här: https://zeromagazine.nu/2016/08/10/morrissey-och-peta-lanserar-videospel/

EAGULLS
Neferititi – 00:15

Leeds-gruppen Eagulls har fått lysande kritik i hemlandet och med sin 80-talsdoftande rock för de tankarna till grupper som The Cure och Joy Division.

PETER BJORN AND JOHN
Bananpiren, Magasin 115 – 02:30

Orkar man vara uppe länge kan man se svenska Peter Bjorn and John och vissla med i deras superhit ”Young Folks”.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …