Riddle & The Stars – New Coastline

Review Overview

Betyg - 8

8

Vackra visioner från Australien-amerikansk trio med melodikänsla.

User Rating: Be the first one !
Riddle & The Stars - New Coastline, omslag
Skivbolag: Songs & Whispers

2014 debuterade de med This Is Happening. Nu kommer uppföljaren New Coastline, och Riddle & The Stars får till det riktigt fint, med sina tre vokalister. Drömska melodier och folkpopig stämning som ibland snuddar vid amerikanskt 60-tal. 

Ben Riddle är en australiensisk singersongwriter som slagit sig ihop med The Fallen Stars från Huntington Beach i Kalifornien. De sistnämnda är en duo, bestående av äkta paret Bobbo and Tracy Byrnes. Brandon Allen håller takten åt trion, och några andra musikanter gästar här och var, men det är den inledande trion som lirar en uppsjö instrument själva, skriver och sjunger sitt material. Undantaget är John Prine-covern ”Mexican home”, men vem behöver covers när man själv skriver utsökta saker som ”When we ride”, ”When the weight is gone”, ”I may never know” och drömskt vackra ”Long way down”? Inte för att jag vill bli av med ”Mexican home”, den passar alldeles utmärkt där den är, men inte överskuggar den Riddle & The Stars egna låtar, inte, och detta sagt med all respekt i världen för John Prince som artist och låtskrivare. New Coastline är som gjord för att lyssnas till utomhus, på en nedsliten altan med sjö/havsutsikt någonstans i USA, eller varför inte i Sverige? Med en öl i handen, sent en ljummen sommarnatt, antingen ensam eller tillsammans med partnern, eller några vänner som behöver koppla av efter en röjig kväll. Musiken är tillräckligt uppåt för att hålla en vaken, tillräckligt lugn och intim för att kräva ens uppmärksamhet, och tillräckligt melodisk för att låtarna ska tränga in under skinnet. New Coastline borde gå hem, oavsett om du är inne på indie, folk, pop, sent 60-tal, nutid eller alltihop samtidigt. Det här är helt enkelt en samling fina sånger och sådana bör inte hindras av genrebetäckningar eller annat ovidkommande.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …