Attica Rage – Warheads LTD

Review Overview

Betyg - 6

6

Fantastisk avslutning på medioker men alls inte dålig hårdrocksplatta.

User Rating: Be the first one !
Attica Rage - Warheads LTD, omslag
Skivbolag: Off Yer Rocka Records

Skottlands Attica Rage har i och med Warheads LTD kommit fram till sin fjärde platta. Hårdrockskvartetten tar upp för genren rätt udda ämnen som alzheimers sjukdom, debatten som pågår i hemlandet om oberoende, samt de ekonomiska intressena som styr och påverkar krig.  

Attica Rage bjuder på tio melodiska hårdrocks/metallåtar, ett omslag och skivhäfte med stilleben av uppstoppade djur, skelett, frukt och en levande tarantel, samt låttexter och information. Alltihop är således snyggt, från paketering till framförande och produktion. Dessutom med ett tänkande, ”medvetet” band i fokus, som torde kunna lura till sig exempelvis Queensryches fanskara, om vi bortser från den progressiva musikaliska aspekten som inte finns här i någon större utsträckning. Däremot finns det en instrumental baslåt titulerad ”Into the ether” som åtminstone i fantasin kanske kan tolkas som att bandet är på väg in på mer progressiva jaktmarker? Mannen bakom nämnda basspel heter Matthew Ward och övriga bandmedlemmar är Stevie Bell på sologitarr, Richie Rage på trummor och frontmannen Jonny Parr som sjunger, lirar gitarrer och keyboards, samt komponerar och arrangerar stråkar. Han har dessutom skrivit merparten av texterna och materialet själv. Resultatet är en helt okay metalplatta som växer till ”bra” efter några lyssningar, men som inte riktigt lyckas ta sig över den där ribban då en platta går från bra till fantastisk. Attica Rage saknar nämligen det extra lilla egensinne som får dem att stå ut från mängden, och låtarna känns inte heller som att de kommer stanna i skallen på mig speciellt länge. Möjligtvis med undantag från avslutande, nästan 8 minuter långa balladen ”Haunted” där gruppen utklassar sig själv, och återigen påminner om att de kan vara progmetallen på spåret.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …