Tuesday , April 16 2024

The Amorettes – White Hot Heat

Review Overview

Betyg - 7

7

User Rating: Be the first one !
The Amorettes - White Hot Heat, omslag
Skivbolag: Off Yer Rocka Records

Metalvärlden översvämmas inte direkt av band med kvinnliga musiker, men då och då kommer en ny grupp som levererar, och det är bara att välkomna. Brittiska The Amorettes skivdebuterade i början av 2015 och White Hot Heat är trions uppföljare till Game On.

Gillar du Girlschool? Då gillar du garanterat The Amorettes. Gillar du Joan Jett, Drain, Crucified Barbara, Thundermother och Rock Goddess? Då är det stor chans att The Amorettes bör gå hem också. De här tjejerna smörar nämligen inte. Istället kickar de loss ordentligt med fräsch, elektrisk energi och frenesi. Plattan bjuder på tio spår och kvaliteten är jämn. Här skapas kanske inga framtida hårdrocksklassiker, men systrarna Hannah (trummor) och Heather McKay (bas), samt Gill Montgomery (gitarr, sång) som skrivit samtliga låtar, vet hur man pressar varenda blod- och svettdroppe ur en 80-talsinfluerad, 2016-uppdaterad metaldänga. Det svänger bra och tjejerna gör ett gediget jobb, både på instrument och sång. Är trion lika bra live vill jag verkligen se dem snart. Erfarenhet av livespelningar finns i alla fall redan. Bandet turnerade tillsammans i Storbritannien med Europe, Black Star Riders och som gäster i Rock Legends förra året, och har fortsatt röja på vägarna tillsammans med ASH, Thunder, Black Stone Cherry, Danko Jones och GUN i ett flertal europeiska länder. Kanske man kan nära en stilla förhoppning om att The Amorettes får hälsa på hos Sweden Rock Festival nästa sommar? Oavsett det så konstaterar jag att White Hot Heat är ett utmärkt vitaminpiller, skapat för att väcka och sätta fart på sovande, odygdiga hårdrocksandar, och det ska bli intressant att se hur det här bandet utvecklas framöver. Hoppas bara de behåller intensiteten och enegin.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …