Love On Drugs – I Think I´m Alone Now

Review Overview

Betyg - 8

8

Smittsam mjukpop på Thomas Ponténs debutalbum som soloartist.

User Rating: Be the first one !
Love On Drugs - I Think I´m Alone Now, omslag
Skivbolag: Paraply Records

Love On Drugs är ett enmansprojekt. Bakom namnet finner vi den mycket begåvade Göteborgsmusikanten Thomas Pontén. Känner ni till honom sedan tidigare kan det bero på hans forna karriär med gruppen Little Green eller det faktum att han ofta lirar tillsammans med amerikanske Ted Russell Kamp när denne turnerar i Sverige och övriga Europa.

I Think I´m Alone Now är Love On Drugs debutalbum. Den endast 25 minuter långa cd:n bjuder på åtta låtar, samtliga skrivna av Pontén själv, eller som i ett par fall, tillsammans med någon. Han sjunger, spelar de flesta instrumenten själv, och har producerat cd:n med den äran. ”River keep on flowing” skrev Pontén tillsammans med Little Greens sångare Andreas Johannesson som tragiskt omkom i en olycka förra året. Detta var första låten vännerna skrev tillsammans, och den spelades på Johannessons begravning. På ”Watercolors” medverkar Johannesson själv, då denna demo spelades in före olyckan och var tänkt att hamna på Little Greens fjärde platta. Hela I Think I´m Alone Now är f.ö. dedikerad till Andreas Johannessons minne. Musikaliskt landar Love On Drugs platta i mjuk, melodisk, sommarskimrande kvällspop som är lätt att ta till sig och tycka om. Vissa låtar är vemodiga, andra mer uppåt, ”Blue” står ut då den är både deppig och mörkt psykedelisk samtidigt, men med en refräng man går igång på direkt. Ett par andra favoriter för min del är 60-talsbetonade och hitiga ”I wanna stay young with you”, sköna ”Gated conformity” och countryduetten ”Queen size bed” som framförs tillsammans med Jessica Bah Rösman på sång. Men det finns gott om smittsamma sånger att njuta av på den här cd:n, så köp den och lyssna till hela, helst medan varma sommarkvällar smyger sig på och sjöarna ligger klara och blanka.

 

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …