Thursday , February 29 2024

Stone Cupid – The Cardinal

Review Overview

Betyg - 6

6

Nytt album och ny grupp med The Divine Horseman-sångerskan som frontfigur.

User Rating: Be the first one !
Stone Cupid - The Cardinal, omslag
Skivbolag: Stone Cupid Music

Sångerskan och låtskrivaren Julie Christensen har sjungit med Lou Reed och varit körsångerska åt Leonard Cohen i många år. Hon var också med i postpunkiga 80-talsbandet The Divine Horsemen. Hennes nya band heter Stone Cupid och The Cardinal är gruppens debutalbum.

Julie Christensen föddes och växte upp i Iowa, flyttade till Austin sent 70-tal och till L.A. 1981. Tillsammans med Chris Desjardins som blev hennes make, startade och drev hon The Divine Horsemen. Mellan -88 och -93 turnerade hon över världen med Leonard Cohen och sedan 2013 har hon bott i Nashville där rockbandet Stone Cupid bildades tillsammans med gitarristerna Sergio Webb och Chris Tench, trummisen Steve Latanation och basisten Bones Hillman, killar som lirat med bl.a. Midnight Oil, Sheryl Crow och Agent Orange. The Cardinal innehåller tretton låtar, inklusive bonusspåret ”Anthem” av Cohen, som avslutar den nästan en timme långa plattan. Tyvärr arbetar den frikostiga speltiden emot bandet. Det blir helt enkelt för mycket musik att koncentrera sig på och ta in i ett svep. Höjdpunkterna på The Cardinal finner man här och var, vilket skapar intrycket av låtmässiga berg och dalar. Dock är inga spår här helt värdelösa eller direkt tråkiga, så dalarna är aldrig särskilt djupa. Ska jag välja ut några favoriter får det bli ”No mercy”, ”Shed my skin”, ”Gasoline” och lugna ”100 floors” som jag tycker hör till de mest minnesvärda. Men det finns gott om juveler i den här guldsmedsaffären. Julie Christensen har dessutom en röst som drar trumhinnorna till sig. Den är inte direkt vacker, men förmedlar en känsla av livserfarenhet, precis som hennes texter.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …