Echo Bloom – Red

Review Overview

Betyg - 6

6

Mindre country än utlovat på Echo Blooms andra cd i färgtrilogin.

User Rating: Be the first one !
Echo Bloom - Red, omslag
Skivbolag: Songs & Whispers

Kyle Evans Echo Bloom har i och med Red kommit fram till skiva nummer två i ”färgtrilogin”. Blue kom förra året, baserad på folkmusik i första hand, Red är mer åt country och countryrock-hållet, och när Green kommer är den tänkt att innehålla klassisk popmusik. 

Tre färger, tre musikstilar, framförda av ett sexmannaband på tre cd-skivor. Tematiken känns lika lätt att uppskatta som Krzysztof Kieslowskis filmsvit: Den blå filmen, Den vita filmen och Den röda filmen. Men här ska vi inte prata polska regissörer och deras filmkonst… Kyle Evans, som är amerikan, skrev materialet till de tre färgplattorna under en flera månader lång vistelse i Tyskland. Han började tänka på skivorna som olika årstider, sedan olika länder, och slutligen olika färger. Varför han sedan baserade dem på lite olika musikstilar förtäljer inte historien, men han har inte hårdhudat hållit sig till sina tänkta genrer. På Red finns till exempel låten ”Revenge” som nog ingen lär kunna kategorisera som varken country eller countryrock. Rock är det däremot, och en i sammanhanget rätt hård och svängig variant på rock dessutom. Alla låtar på den här plattan är inte bra, om ni frågar mig, men nämnda ”Revenge” gillar jag, liksom inledande ”Leaving Charlestown” som påminner lite om Eagles, den lätt psykedeliska ”Willingham” med en text, halvt viskad, ungefär som Matt Johnson i The The brukade göra, och ”Another rose” som är en av få riktigt helhjärtade countrylåtar på plattan. Den är både snygg och försedd med fin steel guitar. Det finns några andra låtar också som gör den här skivan köpvärd, samt några som är rätt okay, men för att vara ärlig: så jäkla mycket country och countryrock tycker jag faktiskt inte att det är.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …