Thursday , July 25 2024

The Chapin Sisters – Today´s Not Yesterday

Review Overview

Betyg - 7

7

Systrarna öppnar dörren till ett mjukt inbäddat, drömskt och soligt, poplandskap.

User Rating: Be the first one !
The Chapin Sisters - Today´s Not Yesterday, omslag
Skivbolag: Lake Bottom Records

12 nya sånger, skrivna främst i New York, inspelade i Echo Park i Kalifornien, handlar om de 8 år då systrarna bodde i Los Angeles, samt deras nuvarande liv på östkusten. Today´s Not Yesterday är dessutom The Chapin Sisters första platta på 5 år med originalmaterial.

Today´s Not Yesterday handlar om att bryta upp, att lämna det man alltid haft, att acceptera förändringar och att återvända dit man innerst inne hör hemma. Historierna och lyriken levereras till ett solljust, skönt avslappnat komp, där såväl mjuk pop som country samsas, vilket har fått en och annan att nämna Fleetwood Macs mästerverk Rumours i samband med Chapin-systrarnas nya album. Liknelsen är inte helt galen. Med lite god vilja och fantasi skulle man kunna tänka sig att Today´s Not Yesterday kom ut under 70-talets andra hälft istället för 2016. Men oavsett tidpunkt är Abigail och Lilys nyfödda fullängdare en mycket trevlig bekantskap. Systrarna är dessutom två mycket duktiga, välsjungande och samstämmiga sångerskor, som också lirar gitarrer, och vars röster flätas samman i fin harmoni. För mig känns det här som utsökt sommarmusik, bäst mottagen skönt bakåtlutad i en solstol, omgiven av glittrande turkost vatten, värme, färggranna och kalla drinkar… Ja, ni vet, hela det där scenariot man brukar se i amerikanska filmer, innan det hettar till och blir våldsamt. Today´s Not Yesterday blir aldrig våldsam. Plattan behåller sin inledande, drömska karaktär från början till slut. Den påminner om tillståndet mellan djup sömn och hastig, nyvaken uppståndelse. Om det där momentet av tid då man inte riktigt vet ifall man fortfarande sover eller vad som är verkligt. En skön, lite flummig upplevelse, helt enkelt.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Anna Öberg – video till “Ligger på rygg”

Helsingborgsbördiga Anna Öberg har gjort sig ett namn med sin säregna skånska pop baserad på …