Sunday , February 25 2024

Festival i festivalen i Västerås

postartGalleriet PostArt Industry bjuder på alternativ musik den 2 juli.

Inom ramen för Västerås Cityfestival presenterar galleri PostArt ett program med olika slags experimentell musik.

Framträder gör improvisationskvartetten Erik Oscarsson 4, filmmusikkompositören Maria Horn med analoga synthar och filmprojektion samt slutligen brittiske Jon Dickens alias J-Lab med improviserad, elektronisk dansmusik.

Läs minifestivalens program nedan och besök evenemangssidan på Facebook här.

20.00 Erik Oscarsson 4
Med intensivt fria improvisationer i nuet skapar denna kvartett ett högt energivärde för kraftfull avsmältning. I sprudlande och kaotiska flöden av galna tonföljder och adrenalinpumpande rytm presenterar kvartetten många framstående improvisationsmusiker från den svenska scenen.

Erik Oscarsson – piano.
Martin Küchen – saxofoner.
Johan Berthling – bas.
Magnus Vikberg – trummor.

22.00 Maria Horn
I arbetet som tonsättare och musiker skapar hon progressiva , inter-mediella dialoger mellan musik och filmformatet. Hennes musik kan ofta beskrivas som långsamt skiftande med en pulserande hypnotisk atmosfär.

Maria Horn – analoga synthar, processing, filmprojektion.

ca 24.00 J-Lab
Brittiske Jon Dickens i sitt soloprojekt J-Lab presenterar ett improviserat flöde av underground-dansmusik. Med olika trummaskiner och elektroniska apparater byggs olika miljöer upp som representerar det senaste inom Berlin-/UK-scenen.

Om Hans-Olof Svensson

"A truly charming journalist" – Ray Cokes (MTV)