Wednesday , May 22 2024
Elisif Norrman - 2016

Elisif Norrman släpper debutsingel

Elisif Norrmans debutsingel ”Feathers” är ett poppig låt med en organisk känsla som tar en direkt med till låtens magiska kärna. Hennes musik är influerad av svensk folkmusik, men också dub, reggae, jazz och musik från 60-och 70-talet. Ane Brun, Mariam the Believer, Mari Boine och Nina Simone, är några musikaliska referenser.

Elisif är 25 år och född i Skellefteå, uppvuxen i Nynäshamn, bor i Hökarängen, men känner sig mest hemma på släktgården i Jämtland. Singeln släpps på El Sol y la Luna Music, ett skivbolag startat av den argentinska artisten, musikern och producenten Natalie Katten Knutzen som framför allt riktar in sig på folk- och världsmusik.

Bland de musiker hon involverar i sina produktioner finns den svenske multiinstrumentalisten Olle Linder som spelat in på Elisifs debut “Feathers”.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …