Wednesday , October 21 2020

Page berättar om nya singeln

Sveriges mest legendariska elektroniska popband är tillbaka och ger intryck av att ha nått en ny kreativitetstopp. Zero bad Eddie Bengtsson och Marina Schiptjenko berätta lite om den nya singeln, ”Är det jag som är en idiot”, och komma med några sommartips.

Pagestilig

Eddie om låttiteln ”Är det jag som är en idiot”:
– Det finns mycket i världen som jag inte förstår. Människor som beter sig på sätt som är obegripliga för mig. Musik som spelas som jag tycker är usel. Folk som gör elaka saker. Människor som hyllas för saker som jag inte imponeras av. Folk som tar beslut som jag själv aldrig skulle tagit. Det verkar som att de flesta inte tänker som jag eller inte betraktar saker på samma sätt. Ibland undrar jag om felet ligger hos mig, om jag helt enkelt inte fattar grejen. Är det jag som är en idiot?

Eddie om ljudbilden på den nya singeln:
– För lite mer än ett år sedan befann jag mig i en svacka vad gäller elektronisk musik och mitt eget låtskrivande. Nuförtiden finns det ju ett galet utbud av elektronisk pop i alla dess former. Synthesizers och elektroniska ljud, som jag förr betraktade som annorlunda, magiska och lite avantgardistiska, har nu blivit en ”tsunami” som det inte går att undvika. Varje dag postas det tusentals elektroniska låtar i olika musikforum, men väldigt få bryr sig om att faktiskt lyssna på dem. Det var nästan olustigt att sätta sig och musicera, eftersom det då kändes som att jag bidrog till kvantiteten och ”smörjan”. Det fick mig nästan att sluta med musik. Men istället tog jag en paus från mitt eget skrivande och började bygga upp ”murar” som höll mig borta det ständiga musikflödet. Samtidigt började jag lyssna in mig ännu mer på den sortens elektroniska pop som jag verkligen gillar. Mest äldre grejer, från en tid då syntar fortfarande var magiska för mig. Efter ett tag kom skaparlusten tillbaka och jag började få nya idéer. Den nya singeln är ett resultat av det. Jag är oerhört nöjd med de nya låtarna ”Är det jag som är en idiot” och ”Sånt som inte går”!

Idiot

PAGE GER ETT PAR TIPS INFÖR SOMMAREN:

Bra musik att ha i lurarna på stranden:

Eddie: Cosmic Machine och Cosmic Machine – The sequel. Två samlingsskivor fyllda med organisk, fransk elektronisk pop från sjuttio- och åttiotalet.

Marina: Duran Durans Greatest. 19 snygga poplåtar från ett klassiskt band.

duran greatest

En dryck till grillfesten:

Eddie: En del Red Bull Cola, en halv pressad lime, fyll upp med 80-procentig Stroh-rom och garnera med en liten citronmelisskvist.

Marina: En svalkande italiensk Bellini, bestående av färskpressad persikojuice och kall champagne.

BelliniPage

Ett härligt sommarresmål:

Eddie: Elba vid Italiens västra kust. En fantastisk ö. Sol, bad, mat, kultur och geologi.

Marina: underbara Nice på Franska Rivieran.

Följ och lyssna på Page genom deras Facebooksida

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Ny Page-EP senare i vår

Rymdkapten Eddie Bengtsson låter hälsa att en ny EP med Page kommer senare i vår. …