Wednesday , April 17 2024

The Mobile Homes lever vidare

2014 firade The Mobile Homes 30 år och genomförde ett flertal jubileumskonserter. Någon ny låt spelades live men det dröjde ett år innan man släppte låten ”Community” officiellt. Singeln lät mer som gruppens sidoprojekt Sapporo 72 än The Mobile Homes, vilket ställde en del frågor om i vilken riktning gruppen var på väg. Nu verkar dock bandet vara tillbaka på mer traditionell mark i nya låten ”The Bitter End”.

Gruppens senaste album This Is Your Lucky Day kom 2009 och ansågs vara det bästa gruppen gjort sedan glansdagarna i början av 90-talet. “The Bitter End” är precis som albumet producerat av Sami Sirviö och hade lätt platsat på den skivan. Singeln är så stark att förväntningarna på en ny fullängdare nu är monumentala från undertecknads sida.

Titeln ”The Bitter End” har också väckt en del funderingar bland fansen, då den släpps i samband med att gruppen Kent förklarat att man tänker lägga av och ett flertal Kentmedlemmar figurerat i just The Mobile Homes senaste åren. Men ska man tro gruppmedlemmarna så behöver fansen inte vara oroliga. The Mobile Homes lever vidare och kanske får vi också höra ett album framöver.

Till singeln har också en video spelats in i bästa Anton Corbijn-känsla. Videon är regisserad av Leo Josefsson och i en av rollerna ser vi Oliwer Erkendal (son till gruppens sångare Hasse Erkendal).

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Familjen – nya albumet, “Nerver av tvål”, ute

Hässleholm fortsätter att leverera. Denna gång i form av Familjen, alias Johan T. Karlsson, som …