Francis Moon

Francis Moon debuterar

Francis Moon är en rastlös 28-årig svensk med rötterna i Västerås. Debutalbumet Onwards har spelats in under ett år i tre olika länder, Sverige, Frankrike och Holland.

Francis Moon har skrivit, spelat in och producerat hela albumet själv inspirerad av artister som Bibio, Mew och Sigur Ros.

Onwards  släpps digitalt den 27 Maj och fysiskt den 3 juni via hans egna DIY skivbolag ”Dirty Glasses Records” Det och är drömskt, svävande med ruskande gitarrer och medryckande melodier som med säkerhet kommer få dig att nynna i duschen.

Nya singeln ”Anchor” är redan släppt och du kan höra den här nedan. Francis själv berättar om låten för Zero.

– Nya singeln “Anchor” är en mycket personlig låt om att vara roten till något. Låten kom till liv strax efter att jag anlände till Paris förra sommaren. Jag hade kämpat med att hitta motivation. Man kan säga att vi alla har våra demoner mer eller mindre. Jag åkte till Paris i hopp om att uppleva en ny miljö och få välbehövlig energi. Jag gillade tanken på att bli utmanad och väl där insåg jag att allting kom inifrån mig själv. Jag var tvungen att bemöta allt det jag hade kämpat mot tidigare och hoppats fly ifrån. Men hela situationen hjälpte mig att växa som person.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …