Owlmother, 2016

Owlmother återvänder med dubbelsingel

Owlmother släppte sitt debutalbum Räddhare 2012. Nu fyra år senare är Lina Stina Wedin tillbaka och även denna gång tillsammans med hiphop-producenten Gamlefar.

Tillsammans har de skapat albumet In The Limelight som med tunga beats, fängslande synthar och en skön bombastisk 80-talsproduktion kommer ge fansen precis vad de vill ha.

Albumet släpps i höst, och först ut är dubbelsingeln ”Heart Sounds” och ”You Can’t Resist the Rhythm”.

”Heart Sounds” är en hyllning till den kärleken som gör ont att undra över. Den som man lätt får för sig bara finns på vita duken, men som ibland slår till med full kraft och förvandlar en till en livs levande Scarlet O’Hara.

”You Can’t Resist the Rhythm” i sin tur marscherar in i fablernas värld och berättar om besatthet till en antropomorfisk varelse, lika oberäknelig som en kameleont. Det neonfärgade blodet skär sig mot ditt röda och trots att du borde hålla dig borta, slänger du dig rakt in i dramat.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.