Man. Machine. Industry – Box Of Horrors

Review Overview

Betyg - 8

8

Man. Machine. Industrys mest variationsrika platta hittills!

User Rating: Be the first one !
Man. Machine. Industry - Box Of Horrors, omslag
Skivbolag: Killing Machine Productions

Man. Machine. Industry har utvecklats, gått vidare, tagit nästa steg. Berget Bergman, bandets frontman, sångare, gitarrist och ursprungliga kreatör, sade nyligen till mig att titelspåret ”Box Of Horrors” är hans magnum opus. Men skivan börjar på ett vis som vi alla känner igen från förr…

 Efter introt smäller det bara till i högtalarna och Man. Machine. Industry är hemma på säker mark med rökarna ”Trend killer” och ”Let it burn”, som snabbt fastnar i medvetandet. Tyngre och saktare går det i ”20.000 horns at the sky”, en hyllningslåt till den hängivna metalpublik som hjälpt till att lyfta fram bandet. Så långt kan man säga att man känner igen gruppen från tidigare alster. Men därefter händer grejer. Som i ”Rise above”, en märklig mix av fläskiga elgitarrer, en pimpinett liten melodislinga, samt ett stuk jag inte förväntat mig att höra från Bergman. Så kommer då hans magnifika ”magnum opus” in i manegen, först försiktigt tassande med akustiska gitarrer, innan elgitarrerna tar vid och en fet kör pumpar upp det pompösa, som vore det en opera. Jag kan förstå att Bergman är nöjd med den här låten, den är mäktig och grandios, full med skitsnygga gitarrgrejer. Samtidigt är den inte vad gamla fans lär förknippa med bandet. Det lär de inte heller göra med ”Destroyer of gods and man”, som också den, plöjer vidare i den nyskapande fåra som just öppnats. Bandet fortsätter, om än något rockigare, med ”Too close to the sun”, där körer, tyngd och bombasm fortsätter att dominera ljudbilden. Därefter känns det som att cirkeln börjar slutas. ”Rise of the fallen” bjuder brutal och rå action, lite i stil med skivans tidiga spår, men sedan händer vad man aldrig kunde tänka sig. Man. Machine. Industry av alla band, avslutar plattan med en ballad! En jävligt snygg sådan dessutom, men en ballad… Vem kunde se den komma?

 

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …