Firewoodisland, 2016

Jack Savage remixar Firewoodisland

Norsk-engelska Firewoodisland har varit aktiva sedan 2010 och turnérat över hela Storbritannien. Stian Vedøy från Haugesund, Norge åkte över till Cardiff där han influerades av musikscenen. På den lokala klubben Koko Gorillaz växte snabbt hans musik i popularitet vilket till slut ledde fram till nuvarande Firewoodisland.

Debutskivan ”ILD” kom 2014 och fick ett bra mottagande i England, bland annat av tidningen Q. Nyligen släppte de sin andra EP och på den hittar vi den vackra låten ”Feast”.

Norske DJ:n Jack Savage har remixat låten till en riktig dansgolvspärla, lyssna själva.

Firewoodisland – “Feast” (Original)

 

Firewoodisland – “Feast” (Jack Savage remix)

 

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …