Wednesday , February 21 2024

L´Âme Immortelle – Unsterblich: 20 Jahre L´Ame Immortelle

Review Overview

Betyg - 8

8

20 år har gått sedan L´Âme Immortelle bildades, och nu summeras karriären.

User Rating: Be the first one !
L´Âme Immortelle - 20 Jahre, Omslag
Skivbolag: Trisol Music / SPD

Genom åren har dark wave/syntduon L´Âme Immortelle gett ut en mängd studioalbum, två samlingar (denna borträknad), ett par dvd och många singlar. Trots detta har Thomas Rainer och Sonja Kraushofer inte fått den framgång de förtjänar i Sverige. Förhoppningsvis ändras det nu.

L´Âme Immortelle kunde ha gjort det lätt för sig, plockat ihop några av sina bästa låtar, och gett ut allihop så som de alltid låtit tidigare, och därmed skapat en sedvanlig samlingsplatta. Det gjorde man inte. Istället plockade man ut 13 favoriter från karriären
och spelade in allihop på nytt. Således är soundet på Unsterblich: 20 Jahre L´Âme Immortelle fräscht, homogent och uppdaterat. Krischan Jan-Eric Wesenberg (Rotersand) och Gregor Beyerle (Skyla Vertex, Reaper) har stått för den tekniska biten: producerat, arrangerat, mixat etc., och bilderna på bandet i cd-häftet kommer från L´Âme Immortelles egna fotosamlingar. Dessutom har bandet gett ut två versioner av den här plattan. Den enkla cd som jag skriver om, samt en dubbel variant där både originalinspelningarna, samt denna nyinspelade version ingår. På den dubbla har man även lagt på tre bonusspår. Kan vara bra att veta för den som verkligen vill ha allt med gruppen. Vi andra har med enkelalbumet en stor bukett av utmärkta, grandiosa och känslosamma låtar att njuta av. Tack vare nyinspelningarna kan man omöjligt höra sig till var spåren passar in i tid och rum, såvida man inte på förhand känner till när materialet gavs ut. Men någon låt har använts från i stort sett samtliga av bandets studioalbum (Momente, som kom ut 2012, hör till undantagen), och i många fall är det låtar som också getts ut som singlar. Resultatet blev till en utmärkt samlingsplatta och en fin ingång till gruppens musik, för den som aldrig tidigare hört L´Âme Immortelle.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!