Spicewood Seven – Still Mad

Review Overview

Betyg - 7

7

Medvetna texter om ett USA där glitterfasaden falnat.

User Rating: Be the first one !
Spicewood Seven - Still Mad, omslag
Skivbolag: Phoebe Claire / Hemifrån

Spicewood Seven består tvärtemot vad namnet förkunnar, endast av två personer: musikern, steelgitarristen och producenten Tommy Spurlock (The Band, Emmylou Harris, Rodney Crowell) samt låtskrivaren och högskoleprofessorn Luke Powers.

2007 debuterade Spicewood Seven med albumet Kakistocracy, en protestskiva mot vad som skedde i USA under åren med Bush som president. Still Mad fortsätter där Kakistocracy slutade, och här finns låtar om misslyckade relationer, hur vissa i USA tjänar multum medan andras barn svälter, djävulen inombords, hur Kennedy mördades, sett ur kulans perspektiv, och mycket annat. Spicewood Seven är helt enkelt förbannade… fortfarande. Men det hindrar dem inte från att attackera ämnena med vass humor och en musik som visserligen rockar, men som är långt ifrån metal, punk och andra aggressiva former. Spicewood Sevens rockmusik svänger, den går inte särskilt fort, men istället får man fram berättelserna till lyssnarna, vilket kan vara rätt klokt om man har något viktigt att säga. Och tur är det, för något texthäfte återfinns inte i cd-konvolutet. Plattan är mixad och mastrad av producenten Brian Ahern (Emmylou Harris, George Jones, Johnny Cash), som också presenterade Powers för Spurlock, och därmed lade grunden till samarbetet mellan de två herrarna. Några extra bra låtar från plattan är ”Hey idiot”, ”Somewhere”, ”Still mad” och ”I live with the devil”. Gillar du inte dessa kan du nog glömma Still Mad. Men diggar du dem är det bara att gräva sig vidare, eller införskaffa hela skivan. Den är inte fulländad, men de här killarna menar allvar, och någon direkt utfyllnad behöver man inte stå ut med i alla fall.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …