Ismael – Som Om Jag Vaknar Nu

Review Overview

Betyg - 6

6

Mörkt 80-tal möter dystopisk nutid i en tilltalande frontalkrock.

User Rating: Be the first one !
Ismael - Som Om Jag Vaknar Nu, omslag
Skivbolag: Viskningar och Vrål

Trion Ismael kommer från Gävle, Sandviken och Stockholm, låter som att de överdoserat på postpunk och mörk 80-talsrock, skriver texter i stil med Thåströms, och lyckas ändå med bedriften att ha en egen profil. Kanske har de inte nått sin fulla potential än, men de är definitivt på god väg.

David Berjlund, Ronny Grubb och Bengt Westin utgör Ismael och Som Om Jag Vaknar Nu är en mini-cd, bestående av sex låtar. Alla texter är på svenska, förankrade i nutiden i motsats till musiken som landar någonstans i närheten av Imperiet, Reeperbahn och Siouxie & The Banshees. Hur medvetet det är att låta retro kan man fråga sig, men i texten till ”Händerna” nämns Patti Smith, så jag misstänker att grabbarna har mer än bara varsin fot i 80-talsmyllan. Inget fel i det. De hanterar stuket väl, och balanserar svärtan på en nivå som inte känns självmordisk, men å andra sidan är allt annat än glättig. Som Om Jag Vaknar Nu inleds med singelsläppet ”Alla spöken” och den sätter ribban för övriga spår. Personligen tycker jag att ”Torn till himlen” når samma höga nivå, medan övriga spår också är bra, men inte fullt lika starka och omedelbara. Fördelen med det övriga materialet är att här inte finns några dippar, vilket gör plattan tämligen jämn, och jag tror att det här bandet går mot en lysande framtid. Det gäller bara att fortsätta mejsla ut den egna personligheten, att döda sina älsklingar och fylla nästa album med höjdarlåtar. Skivan är proddad och inspelad tillsammans med Kristofer Jönson (Jonathan Johansson, I Break Horses och Promise And The Monster) samt mixad och mastrad av Magnus Lindberg (The Deportees och Cult Of Luna) som gjort ett bra jobb och gett plattan ett varmt, behagligt sound.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …