Wednesday , December 6 2023

Steven Casper & Cowboy Angst – I Feel Like I´ve Got Snakes In My Head

Review Overview

Betyg - 8

8

Steven Casper & Cowboy Angst med utmärkt, nytt material i bagen.

User Rating: Be the first one !
Steven Casper & Cowboy Angst - I Feel Like I´ve Got Snakes In My Head, omslag
Skivbolag: Silent City

Endless Sky, Steven Casper & Cowboy Angsts förra ep, imponerade inte så jättemycket på mig. Den var okay, men efter 2012 års fullängdare Trouble, blev den något av en besvikelse. Därmed är det med glädje jag kan konstatera att I Feel Like I´ve Got Snakes In My Head är en klar uppryckning sedan sist.

Sex nya låtar (och en akustisk version av ”Driving fast” med tillägget ”(4.A.M.)” som bonusspår) från Steven Casper & Cowboy Angst. Gänget är på banan igen. Men vi tar det från början: ökenvindarna viner, sanden blåser upp, ödsliga kyrkklockor slår… Plattan startar som en Clint Eastwood-film från 60-talet och låttiteln påminner också, eller vad sägs om ”For a few dollars less”? Låten är instrumental, med en twanggitarr som lirar melodin. Sedan blir det ett lättare ZZ Top-groove i ”Driving fast” – den elektriska versionen – och därefter följer fint melodiösa och mycket amerikanska ”Restless heart”. I ”She´s bad” ökar tempot och vi får rock n roll igen, medan ”Maria” tar oss över gränsen till Mexico och svänger igång texmexstuket med dragspel och hela kittet. I slutänden tar man det lugnt med romantiska balladen ”Slow dancing”, och det känns som att vara på ett disco på 70-talet, då kvällarna alltid avslutades med tryckare. Sedan är detta givetvis inte discomusik, men det behöver väl knappast förklaras? Steven Casper & Cowboy Angst skulle väl närmast kunna beskrivas som ett countryrockband. De blandar och ger av den rotmusik som vilar i skuggan av det väldiga, amerikanska parasollet, men mestadels är det country och olika former av rock n roll som brukar gälla. Om inte annat, är Steven Casper en utmärkt låtskrivare inom dessa genrer, och därmed är det extra kul att han fått ihop sex nya, så här starka spår!

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …