Inouwee – Rawhide

Review Overview

Betyg - 7

7

Dansk electroduo får till ett gäng tilltalande popsånger.

User Rating: Be the first one !
Inouwee - Rawhide, omslag
Skivbolag: Empty Bodies Recordings

Kaare Hansen (keyboard, gitarr) and Signe Marike (sång) slog sig ihop vintern 2009. De bildade electroduon Inouwee, som efter några ep-skivor nu albumdebuterar med Rawhide. 

Söker man på nätet framstår Inouwee som en tämligen hemlig grupp. Distributionsförlaget skriver lite om dem, de har en Facebooksida och skivbolaget nämner dem, men så mycket intressanta fakta om gruppen – vad den åstadkommit hittills och hur dess bakgrund ser ut – finns inte att hitta. Återstår musiken på Rawhide alltså. Plattan börjar utmärkt med ”Terminator”, som visar sig vara en växare av rang. Sedan följer 8 sånger till, och med något undantag, håller de flesta hög kvalitet. Den melodiösa syntmusiken får ibland sällskap av lite gitarr, men det är Signe Marikes sångröst och det elektroniska, något kalla soundet, som fullkomligt dominerar plattans innehåll. Inouwee är inte rädda för att göra vare sig stillsamma eller mer dansanta låtar, så variationen är bra, utan att gå till extrema överdrifter. Det finns till exempel inga supersnabba eller rockiga låtar här. Gruppen gör helt enkelt pop med hjälp av syntar, och i den nischen bör de kanske hålla sig? Åtminstone så länge de är kapabla att skapa melodier av det här slaget, och arrangera dem som man gör här. Det är inte alltför ofta skivor med danska grupper dyker upp i Sverige, och några bra syntband tror jag knappt att jag har hört från grannlandet, vilket gör det extra skoj att Rawhide hittat hit från Köpenhamn, där duon hör hemma. Roligast av allt är dock att Inouwee levererar så som de gör.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!