Monday , September 25 2023

Ron Pope & The Nighthawks – Ron Pope & The Nighthawks

Review Overview

Betyg - 6

6

Traditionell, amerikansk rotrock- och countrypop med sydstatsrötter.

User Rating: Be the first one !
Ron Pope & The Nighthawks, omslag
Skivbolag: Brooklyn Basement Records

Hans musik har förekommit i 90210 och Vampire Diaries. Han har besökt Bråvalla och lirade nyligen på Münchenbryggeriet. Ron Pope & The Nighthawks är Ron Popes tolfte platta och utan att vara sensationell, är den både trivsam och medryckande.

Att Ron Pope är influerad och inspirerad av Bruce Springsteen framstår tämligen klart, när man lyssnar på Ron Pope & The Nighthawks-cd`n. Gissningsvis har den gode Pope lyssnat en hel del på Bob Dylan och The Band också, samt country, rotrock och annan americana, kanske Neil Young, Jackson Browne och John Mellencamp. Fullt lika originell och egensinnig som ovanstående legendarer låter han dock inte, men gillar man nämnda typen av artister och genrer så är chansen rätt stor att även Ron Pope & The Nighthawks kommer sitta fint i cd-spelaren. Låtarna är tveklöst stöpta med kärlek, omtanke och melodier/refränger som många gånger sätter sig efter bara en lyssning eller två. Några lugna, rätt trista och enformiga saker i slutet av albumet drar ner helhetsintrycket för min del, och jag är väl inte helt såld på varenda rockig låt heller, men merparten av skivans innehåll tilltalar, och ingenting är direkt dåligt. Å andra sidan är ingenting sensationellt heller. Plattan ger knappast samma kick som när man hörde Born To Run eller Blonde On Blonde första gången, men sådana förväntningar är kanske gör höga att ha? Bäst är Ron Pope & The Nighthawks i spår som rockiga ”Southern cross”, banjoförsedda ”Ain´t no angel” och blåsförsedda ”Hell or high water” – svängiga låtar med bra melodier och berättande texter som flyter fram helt naturligt.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

The Lemon Clocks - Abre Los Ojos

The Lemon Clocks – Abre Los Ojos

Psykedeliska pop- och garagebandet The Lemon Clocks har gjort fler plattor än man kan tro, …