War Anyway – War For Peace

Review Overview

Betyg - 6

6

Ny fransk duo krigar för fred med elektroniska medel.

User Rating: Be the first one !
War Anyway - War For Peace, omslag
Skivbolag: Egen produktion

War Anyway framstår som en högst anonym grupp, då inte ens medlemmarnas namn finns angivna på konvolutet till hemkörda War For Peace, men den mörka musiken är stabilt förankrad i industrirock och EBM-aktig electro.

När jag lyssnade på War For Peace första gången fann jag inte mycket som utmärkte bandet, men efter några genomkörare i cd-spelaren växte låtarna fram. Sången är oftast grov och maskulin, man använder gärna samplade röster och ljud, bland annat ett tal av Barack Obama i ”Actions have consequences”, och den mörkt mullrande tyngden i musiken ger pondus och tryck. Tyvärr finns inte texterna nedskrivna och trots att bandet använder sig av det engelska språket är det periodvis rätt svårt att höra vad de sjunger. Att krigstemat tycks genomsyra plattan är det dock ingen tvekan om. Förutom bandnamn och skivtitel så förstärks den insikten av låttitlar som ”We are the army” och ”The rise of a tyrant”. Övriga låtar heter ”Crossing the Rubicon” och ”The system is down”. Fem spår allt som allt från War Anyway alltså, och jag ska inte påstå att samtliga gör mig till en lyckligare människa, men bandet har helt klart potential att bli en kraft att räkna med framöver om de fortsätter i liknande stil som här.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …