Thursday , February 29 2024

Television Pickup – We Take The Bikes And Head Home/ Music For Runners

Review Overview

Betyg - 9

9

Välkommen till Television Pickups mångsidiga och bildrika värld av ljud och utsökta melodier.

User Rating: Be the first one !
Television Pickup - We Take The Bikes And Head Home/ Music For Runners, omslag
Skivbolag: Boogiepost Records / PLU

När dansksvenska Television Pickup ger ut en dubbel-cd är det bara att tacka och bocka. De bägge skivorna, där den första är betitlad We Take The Bikes And Head Home och den andra heter Music For Runners, låter verkligen som två olika skivor, vilket ger ännu större variation än vanligt.

Brian Eno gjorde en gång en platta betitlad Music For Films. Television Pickups nya album heter inte samma sak som Eno-plattan, men det cineastiskt laddade resultatet på skivan passar verkligen Enos lp-titel till 100 %. Television Pickups musik kunde nämligen, mycket väl, vara skapad för ett gäng coola, kultiga kortfilmer eller någon extrem teaterpjäs. We Take The Bikes And Head Home/ Music For Runners bjuder på en mix av högljudda och strukturerade – eller åtminstone sammanhållna – improvisationer, där kaotiska urladdningar av experimentell musik vänslas med saker som är tämligen lätta att ta till sig, och som har fina, sinnliga melodier och en pälsaktig, len mjukhet. Jag finner plattan väldigt inspirerande, vacker, uppfinningsrik, spännande och mångsidig. Television Pickup blandar sin loungeaktiga pop och jazz med ljudupptagningar, industrirockkänsla, och ibland förekommer sång eller recitation, ibland inte. Likaledes blandas akustiska och elektriska instrument, allt för att iklä låtarna rätt stämning och känsla. Katrine Amsler och hennes medmusikanter känns väldigt levande och inne i det de gör hela tiden och jag som uppskattat och hyllat gruppens tidigare skivor, känner mig ändå rätt knockad av just detta verk. Oavsett om du är en jazznörd med något så när modern smak, om du gillar Einstürzende Neubauten, King Crimson, Throbbing Gristle eller Tom Waits så finns det goda chanser att du faller för Television Pickup.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …