Wednesday , May 22 2024

Los Wrangos – Southwest Bound And Down

Review Overview

70 - 7

7

Svensk tejano av ett gäng som ger liv åt westerndrömmarna vid mexikanska gränsen.

User Rating: Be the first one !
Los Wrangos - Southwest Bound And Down, omslag
Skivbolag: Egen produktion

Fyra killar från Stockholm lirar sombreromusik: texmex, tejano, mariachi och western på egenproducerade Southwest Bound And Down. Vore det inte för att Los Wrangos hade sång skulle man kunna tro att detta är soundtracket till någon av Clintans klassiska westernfilmer, då Ennio Morricone stod för soundtracket. 

Så är alltså inte fallet. Los Wrangos har helt enkelt fallit för den mexikanska musik som spelas i Texas av den spansktalande befolkningen där, och så gör kvartetten sin version av det hela. Med trumpeter, spanska gitarrer, steel guitar och dragspel som ingredienser får man till ett skönt, traditionellt sound. Med ståbas och trummor blir svänget lika trevligt som melodierna. Den här musiken är i grund och botten en mix av rock n roll, blues, country, mariachi och latinamerikansk folk med inslag av vals och polka, vilket gör att man ofta kommer att tänka på t.ex. cajun-musiken från Louisiana. Southwest Bound And Down är gruppens andra ep och den innehåller fyra låtar: ”Christmas in El Paso”, ”Prairie rain”, ”Silverspur phantom” och ”Fiesta malverde”. Samtliga spår har Los Wrangos skrivit själva och såväl titlar som texter ger en hint om att man mer älskar romantiken, filmerna och turistattraktionerna än den mer djuplodande kulturen kanske, men det hela är förbaskat underhållande, cineastiskt och tilltalande, så för min del får bandet gärna fortsätta i samma riktning. För den som vill ha mer i samma stil som Los Wrangos kan jag rekommendera Mavericks, Freddy Fender och inte minst Rick Trevino. Även Elvis Presley gjorde musik åt det här hållet på albumet/ filmen Fun In Acapulco, men då utan westernelementen. Nu är det bara att hälla upp en tequila sunrise och köra Southwest Bound And Down en gång till, sedan får man väl lira ”Christmas in El Paso” om några dagar, och invänta ett album från killarna.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …