Tuesday , April 16 2024

Tiffany Huggins Grant – Jonquil Child

Review Overview

Betyg - 6

6

Fin, countryinfluerad americana från Georgia-dotter i Nashville.

User Rating: Be the first one !
Tiffany Huggins Grant - Jonquil Child
Skivbolag: THG Music / Hemifrån.

Tiffany Huggins Grant kommer från Smyrna i Georgia, det amerikanarna kallar The Jonquil City, vilket förklarar titeln på hennes andra cd-album Jonquil Child. Redan som 17-åring uppträdde hon på anrika Bluebird Café i Nashville och sedan var det bara en tidsfråga innan hon flyttade till Music City, USA, och gjorde karriär på allvar.

Tiffany Huggins Grant har skrivit 11 av sin nya skivas 12 låtar, antingen helt själv eller tillsammans med andra låtskrivare. Hon sjunger med typisk countryröst, men musikaliskt öppnar hon ett mycket större americanaparaply än vad endast ren countrymusik kan innefatta. Här finns spår av blues, folk, rock och inte minst soul. Förutom att sjunga, både tonsäkert och vackert, lirar Huggins Grant akustisk gitarr också, och hon har lyckats samla ihop ett gäng mycket namnkunniga musiker, som trummisen Paul Griffith (Emmylou Harris, Todd Snider, Jason Isbell), basisten Thomas Grant (Jeff Orr, Matt Walberg), steelgitarristen John Heinrich (Hank Williams Jr, Merle Haggard, Reba McEntire) och keyboardisten Jen Gunderman (Sheryl Crow, Iris Dement, Caitlin Cary). Sångerskan drar sig inte för att skriva och framföra sånger om svåra ämnen som alkoholism och depressioner, men tematiken är bred och kan lika gärna handla om kärlek och mer alldagliga sorger.

Jonquil Child är en rätt lätt skiva att ta till sig. Man sveps tämligen omgående in i stämningen och sedan är det bara att åka med i den känslomässiga berg-och-dalbanan som sånger och uttryck tar en med på. Det här är relativt stillsam och lugn musik, så förvänta er inga snabbare åkturer, men låt er inte skrämmas heller. Plattan blir nämligen aldrig såsig eller tråkig. Däremot kan jag tycka att en del av sångerna kunde vara starkare och mer minnesvärda, rent melodimässigt. Men en mycket trevlig, countryinfluerad americana får man garanterat för pengarna när man köper Jonquil Child.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!