Dr Booster – The Next Two Songs

Review Overview

Betyg - 7

7

AC/DC-driv från Ånge med singeldebutanterna Dr Booster.

User Rating: Be the first one !
Dr Booster - The Next Two Songs
Skivbolag: Degen Records.

Dr Booster från Ånge är ett nytt band med gamla influenser. På singeln ” The Next Two Songs” – och jepp, som titeln antyder är det exakt två låtar på den – är det band som AC/DC, Rose Tattoo och Airbourne som sätter agendan för hur riffen ska rocka.

Dr Booster består av Jens Westin (gitarr, sång), Peter Degerfeldt (gitarr, sång), Pelle Rönningås (bas) och Lennart ”Saltis” Salthammar (trummor). Musik och texter är skrivna av de tre förstnämnda herrarna, och låtarna här heter ”Too many things” och ”No holds barred”. Alla som hört nyss nämnda australiensiska band vet att det är partyrock av den hårda skolan som gäller från början till slut, och bandet gör inget nytt eller vågat av influenserna. Det är snarare ”mer av det goda” som gäller, och inget fel i det så länge det fungerar. Vad som främst skiljer detta band från förlagorna är sången. Dr Boosters sångare försöker inte låta som Bon Scott eller Brian Johnson, och ger därmed bandet en mer egen approach, vilket jag endast ser som positivt. Och Dr Boosters eget komponerade material fungerar alldeles utmärkt. Speciellt ”No holds barred” piskar upp ett jäkla tryck. Så jo, det är bra drag och driv i detta, musiken är väl framförd, och singeln skapar löften inför en eventuellt kommande fullängdare.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …