Wednesday , February 28 2024

Briana Marela – All Around Us

Review Overview

Betyg - 4

4

Mjukt och vänligt - men lite tråkigt.

User Rating: Be the first one !
Briana Marela - All Around Us
Skivbolag: Jagjaguwar.

Seattle. Namnet får igång kroppsjuicerna hos de flesta som har minsta koll på musikhistorien.

Och än idag är USA:s nordvästra hörn, med hipsterstaterna Washington och Oregon, en väl fungerande indiefabrik. Här ploppar ständigt upp nya artister, särskilt såna med ett smalare och coolare uttryck än det som spelas på mittfåreradion.

Briana Marela är en av dessa hippa, egensinniga, lätt svårmodiga, universitetskompatibla, ickekommersiella alternativartister som det vimlar av däruppe i de amerikanska stillahavskuststaterna. Hon bygger luftiga ljudlandskap med drömsk känsla och vaga konturer.

Och även om det är trivsamt, rogivande och allmänt mysigt att lyssna hennes fluffiga låtar så blir det i längden rätt segt. Det händer för lite, och det som händer försvinner i ett svårgreppbart ljudmoln. För mycket stämning, för lite låtstruktur kan man kortfattat summera denna platta.

Om Tobias Pettersson