Wednesday , July 17 2024

Melanie Dekker – Lekker, Eh – Live In Europe

Review Overview

Betyg - 5

5

Liveplatta utan livekänsla från kanadensisk singersongwriter.

User Rating: Be the first one !

 

Melanie Dekker - Lekker, Eh - Live In Europe, omslag
Skivbolag: Elephant Ears / Hemifrån

Melanie Dekker har agerat förband åt Diana Krall och Faith Hill, uppträtt tillsammans med Russell Peters och Bryan Adams, samt underhållit president Bill Clinton med sin sång och musik. Lekker, Eh – Live In Europe är fylld med relativt stillsam musik från en konsertlokal i Holland och tre olika i Tyskland. Själv kommer Dekker från Kanada.

Ett par saker är lite märkliga med den här skivan. Den är inspelad live förra året och utgiven som ett livealbum, men applåderna mellan låtarna är så lågt inspelade och snabbt borttonade att man knappt märker att där finns en publik över huvud taget. Det enda mellansnack som förekommer ibland är ett ”tack”. Inget annat. Det känns nästan som att man gjort allt för att dölja att detta inte är en studioskiva. Med undantag för titeln då, som basunerar ut vad det handlar om. Och på tal om titeln så framstår ju även den som något märklig, men förmodligen är det bara någon sorts engelsk ordlek jag missat poängen med. Eller möjligtvis holländsk, med tanke på att Dekker har bakgrund därifrån också. Hur som helst… musiken på den här skivan är rätt lugn, väl framförd, och sångerskans röst låter både känslig, ärlig och fin. Vi pratar folkpop här, mycket akustiska stränginstrument i fokus – Dekker lirar själv akustisk gitarr (och piano, men inte på skivan) -, men även keyboards, bas och elgitarr färgar helheten. Jag är inte helt såld på den här plattan. En del låtar är riktigt fina, men mycket passerar ovanför mina tentakler, och att ”Boomerang” blivit en hit i Danmark har jag svårt att förstå. Visst är den tjatig nog för att bli en hit, men knappast bra. Nej, i så fall föredrar jag spår som ”Saturday night show”, ”Stare at the rain”, ”At the junkyard” och ”Flowers”.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …