Thomas Dutronc

Dramatisk orkesterpop från Thomas Dutronc

Thomas Dutronc är aktuell med sitt tredje studioalbum.

Franske Thomas Dutronc, som är son till inga mindre än 60-talssångaren Jacques Dutronc och Françoise Hardy, har gjort sig känd som singer-songwriter och framför allt gitarrvirtuos i gypsy swing– eller om man så vill jazz manouche-stil à la Django Reinhardt.

Men på albumet Éternels jusqu’à demain, som finns ute nu, är det mer brittisk orkesterpop i stil med The Divine Comedy eller The Last Shadow Puppets och mindre fransk jazzgitarr. Skivan spelades in i London med Jon Kelly (Kate Bush, The Damned, The Levellers) som producent.

Hör spåret “Aragon” från Éternels jusqu’à demain och se videon till Dutroncs superhit “J’aime plus Paris” från 2007 nedan.

Om Hans-Olof Svensson

"A truly charming journalist" – Ray Cokes (MTV)

Kolla även

The Last Shadow Puppets Dream Synopsis EP

Cover-EP från The Last Shadow Puppets

Tolkar Leonard Cohen och The Fall.