Sunday , December 4 2022

Richie Hawtin – From My Mind to Yours

Har någon intresse för suggestiv, riktigt minimalistisk elektronisk musik, där varje ton har ett egenvärde?

I samband med att hans skivbolag Plus 8 fyller 25 år, så ger kanadensiske Richie Hawtin ut en samling med nya låtar från sina musikaliska alter egon Plastikman, FUSE, Robotman och 80xx.

Samlingen heter From My Mind to Yours och innehåller 15 lika sylvassa som sparsmakade kompositioner. Hawtin beskriver själv albumet enligt följande:

“This year is the 25th anniversary of Plus 8 Records, the label that John Acquaviva and I started at the beginning of our technology-fuelled journey into music. We thought of celebrating in many ways – an anniversary world tour or releasing a best of compilation. However, in keeping with the original vision of Plus 8, we decided to celebrate the occasion by revisiting the very reason we started the label in the first place: releasing new forward-thinking music.
From My Mind To Yours,
Richie Hawtin, 2015″

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Israel Kimchi – slagverk för techno

Foto: Israel Kimchi (med tillstånd från artisten) På den elektroniska musikscenen har det genom åren …