Richie Hawtin – From My Mind to Yours

Har någon intresse för suggestiv, riktigt minimalistisk elektronisk musik, där varje ton har ett egenvärde?

I samband med att hans skivbolag Plus 8 fyller 25 år, så ger kanadensiske Richie Hawtin ut en samling med nya låtar från sina musikaliska alter egon Plastikman, FUSE, Robotman och 80xx.

Samlingen heter From My Mind to Yours och innehåller 15 lika sylvassa som sparsmakade kompositioner. Hawtin beskriver själv albumet enligt följande:

“This year is the 25th anniversary of Plus 8 Records, the label that John Acquaviva and I started at the beginning of our technology-fuelled journey into music. We thought of celebrating in many ways – an anniversary world tour or releasing a best of compilation. However, in keeping with the original vision of Plus 8, we decided to celebrate the occasion by revisiting the very reason we started the label in the first place: releasing new forward-thinking music.
From My Mind To Yours,
Richie Hawtin, 2015″

https://www.youtube.com/watch?v=agW_SlLQKJQ

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Adamski Feat Nina Hagen – Don’t Killer Animals

Adamski, ofta kallad ravekulturens första popstjärna, grundade sin karriär på 80-talet i undergroundkulturens scen och …