Wednesday , February 28 2024

Jonathan Kasper & 6W2L – In The Know

Review Overview

Betyg - 6

6

Tilltalande pop- och rockmusik från Nashville, med en del riktiga toppar!

User Rating: Be the first one !
Jonathan Kasper, omslag
Skivbolag: Kasper Wits Music / Hemifrån

Jonathan Kasper växte upp i New York där han lirade rock som tonåring. Senare flyttade han till Nashville där han lirat allt från hårdrock till brasiliansk pop, han sjöng i musikalen Tut och spelade in jazzplattan Fragile Heart tillsammans med pianisten Beegie Adair. På In The Know är det rock- och popmusik som gäller igen.

 6W2L står för Six Weeks To Live och består av Jerry Kimbrough på gitarrer, Doug Kahan på bas och Dann Sherrill på trummor. På plattan förekommer också andra, inbjudna musiker på bland annat orglar, percussion, gitarr och syntar. Kasper själv är en fullt kompetent sångare och det är han som har skrivit låtarna på In The Know. En del spår är bättre än andra, men som helhet har snubbarna fått ihop en mer än okay skiva. Vi pratar tämligen klassisk rock- och popmusik här, melodisk utan att bli smörig eller sömnig, och både Kasper och bandet lyckas förmedla en energi och närhet som jag gillar. In The Know lär inte hamna överst på några svenska listor, och det är nog mycket tveksamt om albumet kommer få några radiospelningar heller, men det bör inte hindra någon från att upptäcka albumet och lyssna in sig på utmärkta låtar som ”Done, done deal”, ”Feminist girl” (trots sin tveksamma text!) eller My old friend, John”. Eller varför inte njuta av det elaka gitarrliret på ett spår som ”Well, you shouldn´t be surprised” och ge sig hän till koklockan som driver ”And that look in your eyes” i mål? På albumet finns helt enkelt en del riktigt lyckade godbitar som biter sig fast i minnet och förtjänar uppmärksamhet. Jonathan Kasper & 6W2L bjuder på 13 spår allt som allt, och jag tar för givet att en några av dessa går hem, även hos den mest kritiske lyssnare med smak för genren. Konstigt vore det annars.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …