Thursday , September 28 2023

Small Feet – From far enough away everything sounds like the ocean

Review Overview

Betyg - 7

7

Intensiv röst ruskar liv i spöklik musik.

User Rating: Be the first one !
Small Feet, omslag
Skivbolag: Control Freak Kitten / Border

Musiken kan nog bäst beskrivas som folkpop som andas ödemark, mörka skrymslen och vindpinade slätter. Det låter organiskt och luftigt, kargt och ibland smått olycksbådande. Bra, ibland strålande, men emellanåt lite småtråkigt.

Den stora styrkan ligger istället i Simon Stålhamres friska röst som skär genom luften med sin styrka och klarhet. Södermalmskillen är en tredjedel av Small Feet, och tillsammans med sina bandkollegor Jacob Snavely och Christopher Cantillo (samt Ane Brun och några andra gästartister) har de skapat en stundtals imponerade debutplatta, som även börjat väsen av sig utomlands. Möjligtvis hade lite mer variation varit önskvärt, men det är mest en anmärkning i marginalen.

Om Tobias Pettersson

Kolla även

The Mobile Homes, 2023

The Mobile Homes släpper sitt åttonde album – TRISTESSE!

2021 släpptes det hyllade albumet Trigger efter ett längre uppehåll. Nu följer bandet upp med en av …