Billy Hector – Old School Thang

Review Overview

Betyg - 9

9

Varierande blues och rock med förmåga till KO i första ronden.

User Rating: Be the first one !
Billy Hector - Old School Thang, omslag
Skivbolag: Ghetto Surf Music

Bluesen dör aldrig. Den överlever trender och musikaliska modenycker som kackerlackor överlever kärnvapenkrig: utan att förändras ett dyft! Billy Hector är en gitarrist, sångare och låtskrivare från New Jersey med över 35 år i branschen som bluesmusikant, och han lirar fortfarande sin ”old school thang”.

På sin nya platta framför Billy Hector tungt bluesrockiga Don Nix ”Goin´ down” som alltid sätter sig i skallen på mig, oavsett vem som framför den, men med hjälp av Hectors grymma gitarrjobb här borrar den sig ännu djupare in i medvetandet. Detta är dock enda coverlåten Hector gör på Old School Thang. Resterande material är hans eget, och det är verkligen inte fy skam, det heller. Hectors musik har tyngd, stuns, funk, finfint gitarrlir, sväng, känsla, en blåssektion på vissa spår, mer naket och rått på andra, och hans blues är av sorten där tung rockmusik och långa, vildsinta solon på den elektriska sexsträngaren har fullt tillträde emellanåt. Således finns här önskvärd variation, och fans av artister/band som Johnny Winter, Stevie Ray Vaughan, Roy Buchanan, Pat Travers, The J. Geils Band, Jimi Hendrix, James Gang och Killing Floor bör installera sig hos den lokale skivnasaren och klippa Old School Thang med omedelbar verkan. Detta är nämligen musik helt i linje med vad ni – och jag – går igång på. Billy Hector vet hur man klämmer blod, svett och tårar ur en elgura och han ber inte om ursäkt för sig för att han gör det heller. Att han dessutom har ett utmärkt gäng som kompar honom gör inte saken sämre, och vem kan dölja sitt gigantiska leende när han klämmer till med en dansant sak som ”Come on home”? Eller sluta gunga maniskt, fram och tillbaka, till elaka ”Evil. Slick `n sly”? Old School Thang är kort sagt en kanonplatta. Jag är golvad!

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …