Farao – Till It’s All Forgotten

Review Overview

Betyg - 5

5

Flummigt och fräckt från förvirrande Farao.

User Rating: Be the first one !
Farao - Till It´s All Forgotten, omslag
Skivbolag: Farao

Fy Farao, vad jag saknar riktiga låtar på den här debutplattan. Norskan Kari Jahnsen, som hon heter till vardags, bygger sina storslagna ljudpyramider med byggstenar som består av norsk granit (hon kommer från bergsbyn Ulnes), isländsk kyla (skivan spelades in i Reykjavik) och berlinsk svärta (där hon bor nu).

Resultatet blir en ståtlig gravkammare dit traditionell radiopop går för att dö. För musiken Farao gör är knappast några mumifierade lik som fått nytt liv utan experimentell musik som är lika svår som hieroglyfer att avkoda. Samtidigt som den flyter fram mjuk som Nilen är den hård som slavarnas enträgna arbete. Det låter spännande och annorlunda, men är knappast något underverk. Det hade behövts tydligare låtar, många spår känns som överarbetade skisser som borde ha lämnats kvar i sarkofagen.

 

Om Tobias Pettersson

Kolla även

PINEAPPLE THE PROJECT släpper nya EP:n “Frequency”

Nu över till Helsingborgsbaserade Stefan Wig, alias PINEAPPLE THE PROJECT, som hittat en egen nisch genom …