“Tid för en kyss” – ny singel från Page

Den svenska elektropopens flaggskepp, Page, kommer med en ny singel den 1 december. Det handlar om låten Tid för en kyss (Flow Redux)”, som släpps digitalt via iTunes och Spotify.

Historien bakom singelsläppet är att Rickhard Blomqvist från bandet Machinista frågade Eddie Bengtsson om han kunde få remixa någon Page-låt.

Eddie erbjöd honom att ta sig an en helt ny låt, som han själv fastnat lite med. Rickhard kastade sig över uppgiften med både entusiasm och kunnande.
– Rickhard har en bra känsla för hur Page ska låta och med ”Tid för en kyss (Flow Redux)” träffade han helt rätt, berömmer Eddie Bengtsson när Zero ber om en kommentar.

Pagestilig

Med sin starka refräng har ”Tid för en kyss (Flow Redux)” rejäl hitpotential.
– Trevligt nog kommer den att ligga på P4:s spellista snart framöver, berättar Eddie.

”Tid för en kyss (Flow Redux)” släpps som en fristående singel. Men redan till jul går Eddie in i studion för att spela in mer nytt material.
– Det är mycket spännande på gång, avslöjar han. Å ena sidan kommer Marina och jag att börja jobba på nya Page-låtar. Å andra sidan kommer jag, någon gång efter nyår, att släppa en vinylsingel tillsammans med Ulrika Mild under namnet The Volt. Det blir en fantastiskt bra sak som producerats av Covenants Joakim Montelius.

Zero Magazine tackar Eddie för informationen och konstaterar belåtet att alla vänner av välgjord elektronisk pop har mycket att se fram emot!

Provlyssna på ”Tid för en kyss (Flow Redux)” här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Daniel Bromander – “Relax (Radioland Remix)”

Inte sällan händer det spännande saker när musiker från olika bakgrunder har ett kreativt utbyte. …