Thursday , February 2 2023

“Tid för en kyss” – ny singel från Page

Den svenska elektropopens flaggskepp, Page, kommer med en ny singel den 1 december. Det handlar om låten Tid för en kyss (Flow Redux)”, som släpps digitalt via iTunes och Spotify.

Historien bakom singelsläppet är att Rickhard Blomqvist från bandet Machinista frågade Eddie Bengtsson om han kunde få remixa någon Page-låt.

Eddie erbjöd honom att ta sig an en helt ny låt, som han själv fastnat lite med. Rickhard kastade sig över uppgiften med både entusiasm och kunnande.
– Rickhard har en bra känsla för hur Page ska låta och med ”Tid för en kyss (Flow Redux)” träffade han helt rätt, berömmer Eddie Bengtsson när Zero ber om en kommentar.

Pagestilig

Med sin starka refräng har ”Tid för en kyss (Flow Redux)” rejäl hitpotential.
– Trevligt nog kommer den att ligga på P4:s spellista snart framöver, berättar Eddie.

”Tid för en kyss (Flow Redux)” släpps som en fristående singel. Men redan till jul går Eddie in i studion för att spela in mer nytt material.
– Det är mycket spännande på gång, avslöjar han. Å ena sidan kommer Marina och jag att börja jobba på nya Page-låtar. Å andra sidan kommer jag, någon gång efter nyår, att släppa en vinylsingel tillsammans med Ulrika Mild under namnet The Volt. Det blir en fantastiskt bra sak som producerats av Covenants Joakim Montelius.

Zero Magazine tackar Eddie för informationen och konstaterar belåtet att alla vänner av välgjord elektronisk pop har mycket att se fram emot!

Provlyssna på ”Tid för en kyss (Flow Redux)” här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Julian Brandt och Emmon – “Fall into Someone’s Arms”

Julian Brandt är en man med många järn i elden. Vi känner honom från fina …