Wednesday , May 22 2024

It’s a Synth – Curiosity

Review Overview

Betyg - 4

4

Dansk synth som är stabil utan att imponera.

User Rating: Be the first one !
It´s a synth - Curiosity, omslag
Skivbolag: Target Records

I Danmark släpptes detta debutalbum redan i januari och gjorde att duon nominerats till Gaffapriset i sitt hemland. Nu är det vi i resten av Europa som ska få äran att upptäcka Andreas Fog-Petersen och Caper Clemmensen.

Går man bara efter själva ljudbilden är det en ganska trevlig bekantskap. Det låter småpoppigt och ganska klassiskt synthigt, måhända lite profillöst och likartat men i det stora hela får man en ganska angenäm lyssning genom plattans tio spår. Bristen ligger i låtskrivarkonsten, eller bristen på densamma. Låtarna gör inget större avtryck och saknar det där som skiljer bra artister från band i mängden. I flera spår tänker man “nu jäklar, nu kommer det att hända saker” bara för att produktionen känns så rätt, men det slutar ändå alltid med en slags pyspunka. Med en riktig låtskrivare i sättningen hade detta kunnat bli betydligt mer spännande. Sen drar jag även av en pinne ytterligare i betyget enbart på grund av det urusla bandnamnet.

 

Om Tobias Pettersson

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …