Kevin Sekhani – Day Ain’t Done

Review Overview

Betyg - 6

6

Pigg och fräsch mix av country, cajun, folk och pop.

User Rating: Be the first one !
Kevin Sekhani - Day Ain´t Done, album
Skivbolag: Louisiana Red Hot Records / Hemifrån

I 20 år har Kevin Sekhani haft Austin, Texas som bas för sin musik, där han lirat det mesta från rock n roll till honky tonk, men sedan 2010 är han tillbaka i hemstaden Lafayette i Louisiana igen, och med Day Ain’t Done hedrar han sina och stadens musikaliska rötter.

Hans röst har liknats vid en ung Steve Earles, han har besökt Sverige och Europa, lirat gospel med The Mercy Brothers, och under sin tid i Austin jobbade han tillsammans med Michael Ramos (John Mellencamp, Patty Griffin) och Andrew Duplantis (Son Volt) bland annat. Sekhanis nya platta börjar alldeles utmärkt med gott cajunsväng i titelspåret, snygg och fartig country i ”Carol Ann”, och stompig western swing i ”Jimmy”. Det är en hel del fiol, dragspel, mandolin och akustiska gitarrer på Day Ain’t Done, vilket ger plattan en atmosfär av odödlig rotmusik, så som den låtit i evigheter, men här finns även trummor och elektriska instrument, som tar musiken in i nutid. Sekhani själv låter pigg och likaså gör spår som ”Wrong direction”, ”Oilfield tan” och ”Jump right back”. Även ”Ballad of a lonely clown” och ”The higher I get” är trevliga låtar, även om de inte tilltalar mig fullt lika mycket som de tidigare, men därefter tycker jag att skivan börjar sacka något och förlora i kvalitet. Inte så att Sekhani tappar greppet och plötsligt hemfaller till att göra skräp, – det är han för proffsig för -, men min känsla för de kommande låtarna infinner sig inte, som för dem i början. Vad det beror på är svårt att sätta fingret på, men kanske brände artisten sitt bästa krut under plattans första halva, helt enkelt. Sådant är inte helt ovanligt. Kevin Sekhani är i vilket fall som helst en lovande talang, väl värd att hålla koll på framöver.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!