Tuesday , April 16 2024

Rome – Anthology 2005 – 2015

Review Overview

Betyg - 7

7

Rome ger ut ”kartbok” med tillfälliga nedslag från 10 år av skivor.

User Rating: Be the first one !
Rome - Anthology 2005 - 2015, omslag
Skivbolag: Trisol / Soulfood

Rome firar sin tio-åriga existens med samlingsalbumet Anthology 2005 – 2015 och ett omfattande turnéschema, där bland annat ett par Sverige-spelningar ingick i februari. De inbitna fansen som har allt officiellt utgivet material har inte mycket att hämta på den här cd:n, men för den som vill upptäcka Rome kan skivan användas som atlas.

Låtarna på Anthology 2005 – 2015 är tagna från skivor som getts ut mellan 2006 och 2014. Här finns bidrag från samtliga år, förutom 2013 då man endast gav ut ep:n Hate Us And See If We Mind. Flest låtar har man plockat från Masse Mensch Material och Confessions D´un Voleur D´ames med tre spår från vardera av dessa skivor. Från Flowers From Exile, Die Aesthetik Der Herrschaftsfreiheit Band 2: A Cross Of Fire och Hell Money har man tagit två vardera. Övriga skivor har fått bidra med endast ett spår vardera och de vi pratar om är Die Aesthetik Der Herrschaftsfreiheit Band 1: A Cross Of Wheat, Die Aesthetik Der Herrschaftsfreiheit Band 3: A Cross Of Flowers, förra årets utmärkta platta A Passage To Rhodesia som det förvånar mig att man inte plockat fler låtar från, Nera, mini-cd´n To Die Among Strangers, Nos Chants Perdus, mini-cd´n Berlin och 10-vinylen My Traitor´s Heart som kom förra året och som avslutar denna samling. Allt som allt: 20 låtar på en disk, som i speltid utgör 76 minuter, vilket kan vara riktigt maffigt att ta till sig i ett svep, hur bra grundmaterialet än mår vara. Och Romes grundmaterial är bra. Mycket bra, till och med, om man är inne på gothrock, dark wave, neofolk, mörker, snygga melodier, och kan tänkas uppskatta mixen som dessa inslag utgör. Dock skulle ju jag hellre lägga pengarna på originalalbum som Masse Mensch Material, Confessions D´un Voleur D´ames och A Passage To Rhodesia än på en samling som denna. Men är man fattig är det här en värdig utväg.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!