Sebastian Mullaert & Ulf Eriksson – The Dance

Review Overview

Betyg - 7

7

Elektronisk instrumentalmusik som både är trist och spännande samtidigt.

User Rating: Be the first one !
Sebastian Mullaert & Ulf Eriksson - The Dance, omslag
Skivbolag: Kontra-Musik

Kontra-Musiks boss Ulf Eriksson spelade skivor och Sebastian Mullaert (Minilogue) skapade musik på sina syntar inför en livepublik på Inkonst i Malmö. Det hela spelades in och gavs ut under titeln The Dance. Det man hör på skivan är första tagningen.

Det man hör är också elektronisk instrumentalmusik, baserad på upprepningar, och 17 spår av detta på en nästan 80 minuter lång platta känns rätt enformigt att insupa. Samtidigt händer det grejer emellanåt som hindrar mig från att somna till eller bli uttråkad. På så vis är The Dance rätt intressant. Enligt alla konstens regler borde jag ha tröttnat efter 40, 50 minuter, men så kommer någonting nytt och väcker andarna till liv igen, och efter ett tag känns min hjärna och kropp i symbios med looparna och syntslingorna, och det som för ett tag förvandlats till en musiktapet får plötsligt liv igen, kvicknar till, och lyckas kommunicera på nytt. Jag är långt ifrån säker på hur många lyssningar en skiva som The Dance kan stå pall för, innan man slänger den i ett hörn och glömmer bort den för alltid, eller… kan även den här musiken följa en genom åren och livet så som någon av Brian Enos bästa ambientalbum, Kraftwerk, Ralph Lundsten, eller Klaus Schulze? Jag vet inte. Men jag vet att jag uppfattar The Dance både som långtråkig och spännande samtidigt, men i intervaller, och utan att tänka på det sitter jag och gungar med i rytmernas stadiga puls, lite som i trans. Så jo, något visst har det här musikprojektet som Ulf Eriksson och Sebastian Mullaert skapade den där kvällen i Malmö. Så är det allt. Herrarna har även släppt en omixad dubbeltolva med tidigare osläppta låtar som snurrat mycket på skivspelarna under turnéerna, för den som vill ha mer.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …