Yast – My Dreams Did Finally Come True

Review Overview

Betyg - 6

6

Melodiös popmusik med sorgset glitter i det höstliga uttrycket.

User Rating: Be the first one !
Yast - TMy Dreams Did Finally Come True, omslag
Skivbolag: Adrian Recordings / Border

Flytt från Sandviken till Malmö och därifrån på turné ut i Europa, samt festivaler som Hultsfred och Way Out West. Det har rullat på bra för Yast och nu har bandet dessutom släppt sin andra fullängdare, My Dreams Did Finally Come True, samt tillhörande singlar. 

Ett par av skivans spår är på svenska (”Förstår” och ”Sandviken”) medan resterande framförs på engelska, och det är bland de engelskspråkiga spåren man plockat sina singelsläpp, nämligen ”When you´re around” och ”Together forever”. Enligt min mening är dessa låtar varken bättre eller sämre än merparten av albummaterialet. Skulle jag själv välja singelsläpp hade det dock blivit ”Wake me up” och sedan ”How many”, men detta är en mycket jämn platta, så det kanske spelar mindre roll vilka spår som bryts loss eller inte. Det tilltalande med Yast är nämligen melodierna som gräver sig upp ur ackordkropparna och färgsätter anrättningen. Bandets spruckna pop har en sömnig, höstgrå, lätt frostglittrande och romantisk känsla som någonstans bottnar i 60-talspopen, men här framförs med modern ljudbild. Det är enkel musik att lyssna till. Den kräver ingenting egentligen. Den utmanar inte. Den bara rullar på, trevlig och lite sorgsen, drömsk och tilltalande. Man bäddas tryggt in i gitarrplocket, i den böljande värmen, de mjuka rörelserna som för låtarna framåt. Här finns varken obehag eller svärta i någon högre grad, och det kan vara rätt skönt att slippa sådant ibland också. Speciellt i en musikalisk vardag där sådana inslag är legio så fort man vänder sig utanför hitlistor och inställsamt Idol-smör. My Dreams Did Finally Come True är en bra skiva, men jag misstänker att Yast verkliga magnum opus väntar någonstans i framtiden.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!