John Cee Stannard & Blues Horizon – Stone Cold Sober

Review Overview

Betyg - 5

5

Småtrevligt sväng från engelsk trio med gammalmodig touch.

User Rating: Be the first one !
John Cee Stannard & Blues Horizon - Stone Cold Sober, omslag
Skivbolag: CastIron Recordings / Hemifrån

John Cee Stannard & Blues Horizon är en trio som huvudsakligen ägnar sig åt akustisk blues, lite jazz och ragtime, på Stone Cold Sober. Till sin hjälp har de folk utifrån på mandolin, orgel, bakgrundssång, trummor, bas och lite annat. Plattan är trivsam på ett tillbakalutat och nästan klämkäckt vis ibland, men samtidigt känns det hela lite anonymt.

John Cee Stannard gör rätt mycket själv på den här plattan. Han sjunger och lirar stränginstrument som gitarrer och banjo, har skrivit samtliga låtar förutom Blind Blakes ”Lead hearted blues” och han har även producerat albumet, ibland tillsammans med de andra involverade. De övriga två i denna engelska trio är Mike Baker som fyller på med akustiska och elektriska guror, samt Howard Birchmore som lirar munspel. Musiken som framförs är fullt okay att sitta och stampa takten till en stund, och blundar jag ser jag glada, medelålders människor på landsorten, som dansar omkring på logar med hängselbrallor och fleeceskjortor, som under gamla tider. Det hela är inte särskilt hippt, men trots allt lite charmigt på ett folkligt, avspänt sätt. Att det är duktiga musiker som framför albumets 12 spår ger den en tilltalande kvalitet, men i ärlighetens namn saknar jag en ilsken elgitarr eller något annat som kunde bryta av emellanåt. Denna önskan tror jag dock inte att de som verkligen är inne på musik som denna delar med mig, och helt nödvändigt är det kanske inte heller, men jag har alltid föredragit min blues rå och skoningslös. Stone Cold Sober är dock en småtrevlig platta, men mer än så berörs jag dessvärre inte av innehållet.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!