The Coffis Brothers & The Mountain Men – Wrong Side Of The Road

Review Overview

Betyg - 8

8

Utmärkt countryrock från unga amerikaner som låter som sina förfäder

User Rating: Be the first one !
The Coffis Brothers & The Mountain Men - Wrong Side Of The Road, omslag
Skivbolag: Sally Sasquatch Music / Hemifrån

The Coffis Brothers & The Mountain Men består av fem unga killar från Santa Cruz Mountains, som baserar sin musik, sound och texter på ett decennium de endast kan ha upplevt retrospektivt: nämligen slutet av 60- och det tidiga 70-talet, då giganter som Crosby, Stills, Nash & Young, Lynyrd Skynyrd, och The Byrds sammanfogade framförallt rock och country.

The Coffis Brothers & The Mountain Men gör det bra, riktigt bra till och med. Det är en sak att ta sina hjältars musik, återskapa något liknande, och antingen låta som ett coverband med hyggliga kopior av gamla örhängen, eller att skapa eget, sämre material, i samma anda. Många har gjort det, och jag har för länge sedan glömt namnen på allihop. Så vad är det fina med just The Coffis Brothers & The Mountain och deras album Wrong Side Of The Road? Jo, de gör allting på rätt sida av vägen, de snedseglar inte ens in på fel sida tillfälligt, utan håller rak kurs från början till slut och framförallt: de skriver skitbra låtar och melodier! Att de sjunger bra, lirar ännu bättre, speciellt gitarristerna, och att de lyckas göra sin countryrock så pass hård som de ändå gör emellanåt, utan att tappa countrykänslan, är smått unikt. Det är brorsorna Jamie och Kellen Coffis som skrivit de tretton låtarna på skivan, som sjunger lead och lirar merparten av instrumenten, men de har givetvis god hjälp av Henry Chadwick på trummor och percussion, Mason Hutchinson på bas och Kyle Poppen på solo och kompgitarr också. Wrong Side Of The Road är gruppens tredje album, det första kom 2011 och det andra 2012, och i USA gavs den här skivan ut redan 2014, men nu finns den alltså här också, och för den som gillar musik av det här slaget är det bara att lätta på lädret och ge sig hän.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!