Saturday , July 13 2024

Samantha Fox – inför Sci-Fi-mässan

Till helgen är det dags för Helsingborgs årliga science fiction-mässa. Arrangören Jesper Isberg låter hälsa att 2015 års upplaga kommer att bli en riktig höjdare med rekordmånga utställare och aktiviteter.

På mässan kommer det att presenteras och säljas filmprylar, samlarleksaker, tv-spel, Star Wars-artiklar, filmer, figur- och kortspel, filmposters, autografer och mycket mer.

Mässan erbjuder även utställningar med äkta filmrekvisita och life-size filmfigurer, cosplay-tävlingar, en spelkonsert med Professor Sakamoto, filmbilar, en ”Gaming Zone”, gratis frågestunder, kändisfotografering och en gratis speltidning till alla besökare.

Mark Rolston
Mark Rolston

Ett flertal intressanta skådespelare gästar årets mässa. Bland de mer kända kan nämnas:

Mark Rolston som bland annat medverkat i filmer som Aliens, Dödligt Vapen 2, RoboCop 2 och tv-serier som Star Trek TNG, Enterprise, 24 och Supernatural.

Vic Armstrong som är med i Guiness Book of World Records som världens mest produktiva stuntman och har vunnit en Oscar för technical achivements. Han har bland annat gjort viktiga stuntscener i Star Wars – Return of the Jedi, Superman the Movie, Blade Runner samt i ett flertal James Bond– och Indiana Jones-rullar.

Dave Barclay som ligger bakom figurerna Yoda i Star Wars – The Empire Strikes Back och Jabba the Hutt i Star Wars – Return of the Jedi.

Yoda_SWSB
Yoda

Spännande nog kommer även Samantha Fox att dyka upp i Helsingborg. Jepp, åttiotalsikonen som toppat listor över hela världen och haft två svenska singelettor med “Touch Me” och “Do Ya Do Ya (Wanna Please Me)“.

SamanthaFox_01
Åttiotalets Samantha

Zero Magazine tyckte att det hela lät intressant och ringde upp Samantha i London. Trots att hon precis kommit hem från en konsert i Norge och knappt hunnit packa upp resväskan var hon på ett sprudlande humör:

Hej, Samantha, och stort tack för att du tar dig tid att svara på några frågor, trots all stress! Det är väldigt roligt att du kommer till SciFiWorld i Helsingborg. Jag måste dock erkänna att jag först blev lite förvånad, eftersom jag aldrig riktigt förknippat dig med science fiction. Har du ett stort intresse för genren?
– Ja, jag är förtjust i både sci-fi och fantasy. Det är fantastiskt att öppna dörren till ett parallellt universum och drömma sig bort ett tag. Så det ska bli väldigt roligt med mässan i Helsingborg och allt häftigt som kommer att hända där. Jag är på plats i form av skådespelerska, men självklart får folk gärna komma fram och prata musik med mig också.

Har du någon personlig science fiction-favorit?
– Star Wars ligger bra till. Första gången jag gick på date, någon gång i slutet av sjuttiotalet, så tittade vi på just Star Wars. Det var en speciell kväll, så jag kommer alltid att förknippa den filmen med att klä upp sig och ha fjärilar i magen. Star Wars är dessutom en modern klassiker och Harrison Ford är väldigt bra i rollen som Han Solo.

I Helsingborg kommer Dave Barclay, mannen bakom Star Wars-karaktärerna Yoda och Jabba the Hutt, att vara på plats. Tänker du passa på att prata lite med honom?
– Mannen bakom Jabba the Hutt? Det låter ju hur kul som helst. Självklart vill jag gärna växla några ord med honom, om jag får tillfälle. Jag känner mig väldigt priviligierad att få träffa en massa spännande människor i mitt liv. För ett tag sedan satt jag och pratade med Joan Collins. Nu kommer jag kanske att få snacka med Jabba the Hutt. Underbart, haha!

Många kommer att klä ut sig till sina favoritkaraktärer från olika filmer och serier. Vad tycker du om det?
– Jag tycker att det är härligt att de lägger ner så mycket tid på sina kostymer. De sprider verkligen glädje med sina spektakulära utstyrslar. Det blir en fantastisk stämning!

SamDos
Tvåtusentalets Samantha

Jag har hört att du alltid läser på om varje ort du besöker. Det är imponerande med tanke på hur många tusentals konserter du gjort över hela världen. Vad har du egentligen hittat om Helsingborgsregionen?
– Tack. Jag tycker det är viktigt att sätta sig in i staden man besöker. Det är lätt att hamna i en ond cirkel, där man bara ser hotellrummet och arenan man uppträder i, men det vill jag till varje pris undvika. Man lever bara en gång och det känns viktigt att försöka uppleva så mycket som möjligt av världen. Jag har inte hunnit läsa in mig på Helsingborg än, men jag vet att det ligger i södra Sverige, bara ett stenkast från Danmark. Om jag förstått det hela rätt, så ligger det inte långt från Malmö heller. Där har jag varit tidigare.

Ja, i Malmö var du ju med i den kultiga tv-serien Solstollarna på åttiotalet. Den vill jag gärna diskutera med dig. Naturligtvis ser jag även fram emot att prata musik i mängder. Du har ju en lång och spännande karriär att titta tillbaka på…
Solstollarna… haha, ja, det var en upplevelse. Och jag har börjat skriva på ett nytt album, så det finns mycket att berätta även på det musikaliska planet.

Underbart! Zero Magazine ser fram emot en längre intervju på söndag!
– Det ska bli kul! Hälsa Sverige att jag verkligen ser fram emot mässan i helgen och gärna vill träffa så många som möjligt i Helsingborg!

SciFiWorld i Helsingborg äger rum den 17-18 oktober, klockan 10.00-18.00.
För ytterligare information rekommenderas deras hemsida eller Facebook-sida.

Andra delen i Zeros Samantha Fox-intervju kommer preliminärt att publiceras någon gång i början av november. Stay tuned!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Pascal - Fuck Like A Beast

Pascal – Fuck Like A Beast

Manuela De Gouveia (sång, bas), Mimmi Skog (trummor) och Isak Sundström (sång, gitarr) brölar vidare på nya …