Friday , February 23 2024

Auburn – Mixed Feelings

Review Overview

Betyg - 8

8

De har legat högt på USA´s Americanalista och toppat Englands dito, kan de göra om det med uppföljaren?

User Rating: Be the first one !
Auburn - Mixed Feelings, omslag
Skivbolag: Scarlet Recordings / Hemifrån

Förra året spelade Auburn förband till självaste Jefferson Starship när dessa var ute på sin 40-årsturné i Storbrittanien. Samma år gav Auburn ut albumet Nashville, och nu är det alltså dags att följa upp den med Mixed Feelings. Och nej, jag får inga blandade känslor av plattan.

Faktum är att jag sväljer den hel, med hull och hår. Främst är det Liz Lentens uttrycksfulla och kattlikt, smeksamma röst som fångar mig. Hennes förmåga att förmedla sin lyrik är ytterst tilltalande. Sedan kommer låtarna, texterna, stämningen och skivans förmåga att växa med lyssningarna. Auburn är inget nytt band egentligen. Faktum är att de återbildades 2011 efter en väldigt lång frånvaro, och musikanterna i gruppen är inga nybörjare heller. De har lirat med superstjärnor som Roy Orbison, Garth Brooks, Dolly Parton och många andra. Mixed Feelings har dock inte mycket med nämnda artisters musik att göra. Auburn håller sig under americanaparaplyet där allsköns rotmusik ryms, och ibland svänger det behagligt, andra gånger är det stillsamt och intimt, men någon ösig rock n roll eller traditionell country blir det aldrig på den här skivan. Däremot finns här klara inslag av blues, soul, alternativcountry och folk, men på bandets egna, avslappnade och tillbakalutade sätt. Ska jag uppmana till lyssning av några få låtar föreslår jag att ni börjar med ”Love lost it´s way”, titelspåret, ”New years day” och ”Friends”. Har ni inte övertygats efter dessa är det bara att ge upp, skulle jag tro. Men gör det inte lättvindigt för detta är, som sagt, en skiva med material som växer.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!