Jack Tempchin – Room To Run

Review Overview

Betyg - 5

5

Småtrevlig ep –utgåva från låtskrivare till några riktigt stora artister.

User Rating: Be the first one !
Jack Tempchin - Room To Run, omslag
Skivbolag: Blue Élan Records / Hemifrån

En springande häst, lika vit som Jack Tempchins hår och skägg, pryder skivomslaget till ep:n Room To Run. Plattan innehåller fyra spår och Tempchin har skrivit samtliga, antingen ensam eller tillsammans med någon annan. Är inte namnet bekant? Ni kommer strax kunna placera denna låtskrivare på den musikaliska kartan.

Jack Tempchin har nämligen skrivit ett flertal klassiska låtar åt Eagles. Han har även skrivit mer eller mindre kända saker tillsammans med Tom Waits, J.D. Souther, Jim Lauderdale och Beth Nielsen Chapman. Hans musikaliska skatt har vidare framförts av legendarer som George Jones, Emmylou Harris, Jackson Browne, Dwight Yoakam, Tanya Tucker, Trisha Yearwood, Tom Rush och en väldig massa andra, främst inom country- och folkfacken. Room To Run är en försmak till hur fullängdaren Learning To Dance kommer låta, men endast titelspåret kommer återfinnas på den, så vill du ha rubbet är enda sättet att investera i bägge utgåvorna. Och varför inte? Room To Run är ingen tokig liten platta. Titelspåret handlar om att utvecklas, att våga, att försöka på nytt efter ett misslyckande. Bra och nödvändig information, berättad ur ett fader/son-perspektiv. Rätt fin melodi också. Andra låten heter ”Jesus and Mohammed”, en historia om fred och vissa religiösa människors oförmåga att tolka religioner som de borde tolkas. Småseg sak, rent musikaliskt. Därefter följer ”The high cost of hate (Let´s make some lawyer´s rich)” som ökar tempot något, och sedan avslutas ep:n med ”Summertime bum” som är en stompig liten tilltalande bagatell om att leva slackerliv på sommaren. Allt som allt; en trevlig liten platta, men ingen skiva jag känner helt nödvändig att ha i samlingen .

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!