Dead Pollys – Bullet For The Wicked

Review Overview

Betyg - 5

5

Svensk DIY-punk med starka låtar och en lysande framtid att se an.

User Rating: Be the first one !

Dead_Pollys-Bullet_For_The_WickedHemkörd punkrock från Dead Pollys på Bullet For The Wicked, en platta ämnad som käftsmäll åt alla de som gillar att trycka ner andra för egen vinnings skull, mobbare, ledare utan empati och religiösa fanatiker som förstör verkligheten för oskyldiga människor.

Dead Pollys sångare Nizze påminner mig en hel del om Anti-Nowhere Leagues frontman Animal (Nick Kulmer). Rösterna är rätt lika och likaså sättet att framföra texterna på. Där stannar inte likheterna med nämnda engelska band, för även Dead Pollys musik är nämligen melodisk, refrängerna av sådan karaktär att man lätt kan sjunga med i dem live, och om sanningen ska fram misstänker jag starkt att just livescenen är Dead Pollys egentliga och huvudsakliga tillhåll. Låtarna på Bullet For The Wicked får säkert en mycket aggressivare och kraftigare framtoning live, och energin och intensiteten som man mest anar här lär kännas mycket mer närvarande från scenen. Materialet på Bullet For The Wicked är nämligen bra, väldigt bra emellanåt, Juba (f.d. Rampant, Pseudo Sun, Sir Reg etc.) imponerar med sitt baslir på ”Waiting for tomorrow” och Jonathan Segel som inte är medlem i bandet, lirar fiol på plattan, men skivan är inspelad i basistens hemmastudio och lämnar en del övrigt att önska, inte minst i form av tryck och pondus. Det hela låter helt enkelt lite för snällt och det är produktionens fel, inte musikernas eller kvaliteten i låtarna. Hade den här plattan varit proffsinspelad och inte den DIY-produkt den faktiskt är, så hade betyget på den stigit med åtminstone två, tre siffror. En förhoppning nu vore ju att något skivbolag tog detta alster till sig och remastrade det, helt enkelt. Då kunde detta bli den feta smocka skivan vill vara.     Skivbolag: Egen Produktion

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!