Wednesday , June 19 2024

Blurred Vision – Organized Insanity

Review Overview

Betyg - 6

6

Mycket lovande band som kan lyckas väl när de hittar fram helt och hållet.

User Rating: Be the first one !
Blurred Vision - Organized Insanity, omslag
Skivbolag: Open Eyes Records / Border

Kanadensiska Blurred Vision har fått Organized Insanity producerad av en annan kanadick, nämligen Terry Brown, välkänd för att ha jobbat med Rush, som ju också de är från Kanada. Blurred Vision har dock flyttat till London, agerat förband till Uriah Heep under några gig, och hoppas förmodligen på att slå i Europa nu.

I nutid är det väl något tveksamt om de kommer lyckas bli så stora här dock. Trion, bestående av sångaren och gitarristen Sepp och hans brorsa, basisten Sohl Osley, bägge födda i Persien, samt Ben Riley på trummor, har nämligen inte hittat hem ordentligt än. Organized Insanity beskrivs som ett progressivt, psykedeliskt, pop- och rockband, och visst finns dessa fyra ingredienser här i större eller mindre mån. Likaså ger plattan klara vibbar av 70-tal emellanåt. Ibland är detta riktigt bra, närmast lysande, medan jag vid andra tillfällen uppfattar musiken som en axelryckning. Det positiva överväger dock, då vissa melodier är skönt följsamma och genomtänkta, med en atmosfär som i exempelvis ”Rollin´ on” påminner om Pink Floyds drömska landskap. Blurred Vision kan med all säkerhet bli ett band att räkna med framöver, lite beroende på hur de har tänkt sig fortsättningen. Min förhoppning är att de satsar mer på den progressiva linjen och blir mindre lättsamt popiga. Någon annan kan säkert tycka precis tvärtom, då smaken är olika. I vilket fall som helst låter detta välproducerat och vackert. Men ta ett par steg till mot det okända, så kan det bli riktigt spännande också.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!